GO SEO, conținut principal
Când este necesară o consultatie ginecologie?

Când este necesară o consultatie ginecologie?

O consultatie ginecologie este importantă pentru a depista din timp afecțiunile genitale cu care se pot confrunta femeile de-a lungul vieții. Aceasta este o metodă de prevenție deoarece poate scoate la iveală stări anormale ale pacientei care pot degenera spre situații medicale complicate.

În ce constă o consultatie ginecologie

O consultatie ginecologie reprezintă examinarea organelor genitale, atât în interior cât și în exterior. În cadrul Atena Medical Center există secția de ginecologie în care activează 3 medici specialiști, axați pe sănătatea sistemului reproducător feminin.

Prin efectuarea unei consultații ginecologice, alături de un test Babes Papanicolau se pot depista în fază incipientă, leziuni precanceroase ce pot evolua în cancer genital.

Dacă alegi să programezi o consultatie ginecologie la clinica Dorobanti vei interacționa cu unul din cei 3 medici specialiști care activează în această secție și te vei bucura de o examinare amănunțită.

În cadrul consultației medicul specialist va realiza:

  • Inspecția zonei genitale, în poziție ginecologică

Această procedură medicală va evalua eventualele modificări de tegument și mucus, dar și continența perineului.

  • Examenul cu valve

Va fi apreciat aspectul colului uterin, calitatea și cantitatea secrețiilor vaginale ale pacientei. Dacă sunt pierderi de sânge vor fi vizibile în cadrul consultației.

  • Tușeul vaginal

Această investigație apreciază caracterisiticile colului. Sunt analizate aici volumul, mobilitatea, sensibilitatea, consistența colului, corpului uterin și a zonelor anexiale.

Care sunt recomandările pe care le poți primi după o consultatie ginecologie

În cazul în care la o consultatie ginecologie se constată modificări ale colului uterin, medicul va recomandă efectuarea unui test Babes Papanicolau.

În ce constă un test Babes Papanicolau

Un test Babes Papanicolau este o procedură nedureroasă și rapidă care reprezintă cel mai important test de diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin și a cancerului cervical. Acesta poate identifica infecțiile sau celulele cervicale anormale. Acestea se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate.

O consultatie ginecologie și un test Babes Papanicolau se recomandă a fi efectuate anual. Acestea se recomandă astfel:

  • Primul test Babes Papanicolau și prima consultație ginecologică se recomandă o dată cu începerea vieții sexuale
  • Pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 21-30 de ani, o consultatie ginecologie la fiecare 2 ani
  • După vârsta de 30 de ani un test Babes Papanicolau se recomandă anual
  • Femeile cu vârsta peste 65 de ani nu au recomandarea de a mai efectua o consultatie ginecologie decât dacă au avut 3 rezultate anterioare îngrijorătoare la un test Babes Papanicolau

Care sunt recomandările Atena Medical Center pentru o consultatie ginecologie

Înainte de a efectua acest examen medical este bine să aveți în vedere următoarele recomandări:

Nu trebuie să așteptați apariția unei probleme ginecologice pentru a merge la medic

La prima consultatie ginecologie veți afla detalii importante despre actul sexual, bolile cu transmitere sexuală, sângerarea menstruală, modificarea aspectului secreției vaginale și multe alte informații valoroase din sfera ginecologiei.

Ce este bine să faceți și ce nu înainte de consult

Cu 48 de ore înainte de consultația ginecologică este necesar să nu întrețineți un raport sexual. De asemenea, recomandarea Atena Medical Center este de a nu efectua spălături intravaginale și de a nu administra ovule sau preparate vaginale. Aceste recomandări au rolul de a împiedica eventuale erori în diagnosticare.

Goliți vezica urinară înainte e consult

Pentru a evita orice potențial disconfort, recomandăm golirea vezicii urinare înainte de consultatie ginecologie. Această recomandare are ca scop o vizionare mai corectă a organelor genitale interne.

Acum poți programa online o consultatie ginecologie la clinica Dorobanți. Atena Medical Center este o clinică multidisciplinară dotată cu aparatură de ultimă generație. Elita medicilor în domeniu este pregătită să vă ofere un diagnostic cât mai exact dar recomandări valoroase pentru tratament.

Înapoi sus
Căutare